פקילה/טבחה בסלק עם קוקלות

מאכל אותנטי מתוניס שמחבר בין עלי מנגולד, בשר ושעועית לטעם חדש ומיוחד. אמא שלי וחמותי היו מכינות את המאכל לשבת, מאכל שמעלה בי מחשבות וזיכרונות לסבתא שלי ולשבתות החגיגיות.
90 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 2 צרורות עלי מנגולד (עלי סלק)
  • 1 צרור כוסברה
  • 2 בצלים
  • 500 גרם שעועית לבנה
  • ½1 בשר בקר (ראש, שפונדרה, שריר, אוסובוקו)
  • 1 ראש שום
  • 4-5 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • 1 כף גדושה אבקת מרק עוף
  • ½ כוס שמן
  • קציצות קוקלה

אופן ההכנה

  • להשרות את השעועית במים במשך לילה
  • לשטוף ולייבש את עלי המנגולד, להסיר את הגבעולים ולקצוץ את העלים
  • לקצוץ את הכוסברה
  • לקצוץ את הבצל
  • לחצות לרוחב את ראש השום
  • לחצות את תפוחי האדמה
  • לחמם בסיר גדול את השמן, להוסיף את עלי המנגולד ולטגן במשך ארבעים דקות
  • לערבב מדי פעם עד שהעלים מתחילים להשחיר והשמן נצבע בירוק
  • להישמר שלא יישרפו ולמעוך בעדינות עם כף
  • להוסיף את הבצלים, לערבב ולבשל במשך חמש דקות
  • להוסיף את שאר המרכיבים, לכסות במים במים עד גובה הבשר
  • להביא לרתיחה, להנמיך את הלהבה ולהוסיף את הקוקלות
  • להמשיך לבשל במשך שישים דקות על להבה נמוכה עד שהבשר מתרכך וטעמי התבשיל מתאחדים
  • מומלץ להגיש על מצע של קוסקוס

טיפ של אלופים

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר