מאכל אותנטי מתוניס שמחבר בין עלי מנגולד, בשר ושעועית לטעם חדש ומיוחד. אמא שלי וחמותי היו מכינות את המאכל לשבת, מאכל שמעלה בי מחשבות וזיכרונות לסבתא שלי ולשבתות החגיגיות.
90 דקות
מנה עיקרית
Previous
Next
מצרכים
2 צרורות עלי מנגולד (עלי סלק)
1 צרור כוסברה
2 בצלים
500 גרם שעועית לבנה
½1 בשר בקר (ראש, שפונדרה, שריר, אוסובוקו)
1 ראש שום
4-5 תפוחי אדמה בינוניים
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה
1 כף גדושה אבקת מרק עוף
½ כוס שמן
קציצות קוקלה
אופן ההכנה
להשרות את השעועית במים במשך לילה
לשטוף ולייבש את עלי המנגולד, להסיר את הגבעולים ולקצוץ את העלים
לקצוץ את הכוסברה
לקצוץ את הבצל
לחצות לרוחב את ראש השום
לחצות את תפוחי האדמה
לחמם בסיר גדול את השמן, להוסיף את עלי המנגולד ולטגן במשך ארבעים דקות
לערבב מדי פעם עד שהעלים מתחילים להשחיר והשמן נצבע בירוק
להישמר שלא יישרפו ולמעוך בעדינות עם כף
להוסיף את הבצלים, לערבב ולבשל במשך חמש דקות
להוסיף את שאר המרכיבים, לכסות במים במים עד גובה הבשר
להביא לרתיחה, להנמיך את הלהבה ולהוסיף את הקוקלות
להמשיך לבשל במשך שישים דקות על להבה נמוכה עד שהבשר מתרכך וטעמי התבשיל מתאחדים