פשטידת איטריות בטעם זיכרונות ענוגים

פשטידת ילדות נוסטלגית, אמא שלי וחמותי היו מכינות, לחג השבועות ובארוחות חלביות, קלה להכנה, טעימה במיוחד, אהובה בטעמיה בכל גיל.
40 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 1 שקית איטריות
  • 4 ביצים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 200 גרם גבינה גרוזינית
  • 500 גרם גבינת כנען
  • 200 גרם מוצרלה
  • 1-2 כפות שמן זית
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ¼ כוס שומשום

*ניתן להכין עם סוגי גבינות מגוונים ומועדפים

אופן ההכנה

  • לחמם תנור אפייה ל 170 מעלות
  • לבשל את האיטריות על-פי ההוראות שעל השקית
  • לסנן את האיטריות
  • בקערה לערבב את הביצים, להוסיף את הגבינות, התבלינים, שמן זית
  • להוסיף את האיטריות המבושלות לתערובת הגבינות
  • לערבב בעדינות
  • לשים את התערובת בתבנית משומנת במעט שמן זית
  • לזרות שומשום מעל התערובת
  • לאפות במשך שלושים עד ארבעים דקות עד שהפשטידה בצבע זהוב

 

*מומלץ להגיש יחד עם סלט ירקות טרי ורענן

טיפ של אלופים

עוד מהמתכונים שלי