פשטידת מחמאר

אחת הפשטידות הטעימות. מבוססת על תפוחי אדמה וביצים, בלי קמח וללא גלוטן, פרווה ומתאימה לכל ארוחה. נוהגים להכין אותה בחגים, בעיקר בפסח וגם בתשעה באב ובאזכרות.
40 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 4 תפוחי אדמה
  • 2 גזרים
  • ½ צרור פטרוזיליה או כוסברה
  • 5 ביצים
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כף מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • ¼ כפית כורכום
  • ¼ כפית כמון
  • ½ כוס שמן
  • אפשר להוסיף 1 כוס אפונה

אופן ההכנה

  • לקלף את תפוחי האדמה והגזר ולבשל עד שמתרככים
  • להוציא מהמים ולמעוך עד מחית
  • לקצוץ דק את הפטרוזיליה
  • לטרוף את הביצים ולהוסיף אבקת אפיה, תבלינים, פטרוזיליה
  • לערבב את מחית הירקות עם הביצים והתבלינים ולערבב היטב
  • לחמם תנור ל 180 מעלות
  • בסיר קטן, אפשרי גם סיר גחנון, לשים את השמן
  • להרתיח חצי דקה ולהוסיף את מחית הירקות
  • לבשל שבע דקות על הגז ואז להעביר לתנור
  • לאפות עד שהפשטידה גבוהה ושחומה והנוזלים של השמן נספגו והתאדו
  • להפוך את הפשטידה על צלחת יפה ולהגיש

טיפ של אלופים

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר