הקובה האדום של פרחה נבעה

קובה סלק עשיר ומשביע
60 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

 לתערובת סולת

  • 3 כוסות סולת
  • 1/2 1 כוסות מים
  • קורט מלח
  • 2 כפות שמן

למילוי

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 כפית בהרט
  • 3-4 עלי סלרי קצוצים
  • מלח, פלפל שחור לפי הטעם
  • שמן קנולה

לרוטב

  • 4 גבעולים ועלים של סלרי
  • 3 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 1 בצל חתוך גס
  • מלח, פלפל שחור
  • 2 שן שום כתושה
  • 5 כוסות מים
  • כף שמן קנולה
  • פפריקה
  • בהרט

אופן ההכנה

  • מערבבים את תערובת הסולת ומשהים למנוחה של כחצי שעה.
  • בינתיים מטגנים מעט את הבצל הקצוץ, מוסיפים את הבשר הטחון והתבלינים ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהבשר מוכן.
  • מוסיפים את עלי הסלרי הקצוצים ומערבבים. מקררים מעט
  • בידיים משומנות לוקחים כל פעם חתיכה קטנה מהסולת משטחים  דק בתוך כף היד
  • מניחים במרכז כפית מתערובת הבשר ומגלגלים לכדורים .  חשוב לשים לב שכל כדור סגור טוב

 

לרוטב

  •  מטגנים עם מעט שמן את הבצל.
  • מוסיפים את שאר החומרים מערבבים מוסיפים מים ומביאים לרתיחה
  • אחרי שהגיע לרתיחה – מכניסים את הקובה ומביאים שוב לרתיחה
  • ומבשלים עוד כ 25 דקות על אש קטנה

טיפ של אלופים

אין כמו אורז לבן ליד כדי שיקבל את כל הטעמים מהרוטב

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר