קובה אדומה בסגנון עיראקי

כדורי סולת ממולאים בבשר בתוך מרק סלק טעים
שעה וחצי
מנה עיקרית

מצרכים

  •  2 כוסות סולת 
  • ½ כפית מלח 
  • ¾ כוס מים 

 למרק: 

  • 1 בצל קצוץ 
  • 2  סלקים חתוכים לקוביות 
  •  3  כוסות מים 
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור 
  • 1 כפית מלח לימון 
  • 1 כפית סוכר 

למילוי של הקובה:

  • חצי קילו בשר טחון 
  • 1 בצל קצוץ 
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה 

 

אופן ההכנה

  • לערבב את הסולת, המים והמלח
  • להניח בצד
  • לשמן סיר במעט שמן
  • לטגן את הבצל הקצוץ
  • להוסיף את הסלקים החתוכים ואת המים
  • להוסיף מלח ופלפל
  • אחרי הרתיחה להנמיך לאש בינונית
  • להוסיף מלח לימון וסוכר
  • לתקן טעמים עד שהמרק יוצא חמוץ מתוק
  • לערבב את חומרי המילוי: הבשר, הבצל והפטרוזיליה
  • לקחת מהסולת כדורי פינג פונג, לעשות חור באמצע ולמלא בשר בפנים. לסגור ולזרוק לתוך הסיר
  •  לבשל לפחות שעה על אש בינונית בסיר מכוסה

טיפ של אלופים

  • לטעום את המרק תוך כדי הבישול ולבדוק שהוא מתוק וטעים

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר