קובה במרק עם סלק

“קובה כמו שהעיראקים לימדו אותי” – קציצות סולת במילוי בשר במרק עם סלק
90 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 2 בצל לבן
  • ¾ כוס שמן קנולה
  • סלק לא מבושל
  • קילו סולת
  • 5 כוסות מים
  • 2 כפיות מלח שטוחות
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 כפית סוכר שטוחה
  • 1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה

למרק:

  • חותכים בצל אחד לחתיכות קטנות ומטגנים אותו בסיר
  • לסיר מוסיפים מים חמים
  • חותכים את הסלק לחתיכות הרצויות ושמים בסיר עם הבצל והמים

לקציצות הקובה:

  • מערבבים בקערה את הסולת יחד עם חצי כוס מים
  • מוסיפים מעט שמן על מנת שלא יהיה דביק מדי
  • מוסיפים כפית שטוחה של מלח וקורט פלפל שחור
  • לשים את תערובת הבצק היטב ומחלקים לכדורים
  • חותכים את הבצל לחתיכות קטנות ומטגנים במחבת
  • כשהבצל מוכן שמים אותו בקערה יחד עם הבשר הטחון
  • מוסיפים כפית שטוחה של מלח ומעט פלפל שחור ומערבבים היטב
  • לוקחים בעזרת כפית מין התערובת ומכינים כדורים קטנים
  • את הכדורים הקטנים מכניסים את תוך כדורי הסולת ומהדקים היטב
  • את כדורי הסולת שמים בתוך סיר המרק עם הסלק
  • מוסיפים כפית שטוחה של סוכר וכף מיץ לימון
  • מבשלים לכשעה

טיפ של אלופים

“לשים לב שהמים לא מתאדים”

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר