קובה עם מרק סלק

מרק סלק עם קובה בורגול וסולת
90
מנה עיקרית

מצרכים

למרק:

  • 2 סלקים
  • 3 מקלות סלרי
  • 2 גזרים
  • 1 חבילה של מנגולד
  • מיץ לימון מ-2 לימונים טריים קטנים
  • 1 מיכל של מיץ עגבניות
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית מלח 
  • 1 כפית כורכום

לקובה:

  • 2 כוסות סולת
  • 2 כוסות בורגול
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כפית אבקת מרק
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור 
  • חצי כפית בהרט
  • חצי כפית פלפל לבן
  • חצי כוס שמן

לבשר:

  • חצי קילו בשר בקר
  • חצי כוס מים קרים
  • 1 בצל לבן

אופן ההכנה

  • חותכים את הירקות לחתיכות בינוניות.
  • מכניסים לסיר ומכסים במים.
  • מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
  • מסננים היטב את הבורגול במסננת דקה – לפחות 3 פעמים.
  • מעבירים את הבורגול המסונן לקערה ומוסיפים את הסולת.
  • מערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה ויפה.
  • נותנים לעיסה לנוח כ-15 דקות.
  • מבשלים את הבשר הטחון במחבת עם מעט מים.
  • מוסיפים את הבצל חתוך בינוני.
  • מוסיפים לבשר ולבצל את התבלינים של הקובה ורק אחרי זה את שמן הזית.
  • נותנים לתערובת הבשר להתקרר היטב.
  • יוצרים מהבצק פיתות ובאמצע שמים את הבשר ומגלגלים לעיגולים.
  • מוסיפים את הקובות למרק ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים במשך 30 דקות.
  • מדי פעם מערבבים בשביל שלא ידבקו אחת לשנייה.  

טיפ של אלופים

אחרי שהמרק מוכן מפזרים כוסברה (לא קצוצה) ונותנים לארומה להתפזר.

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר