לקוסקוס
1 קילו סולת
1/2 2 כוסות מים
3/4 כוס שמן קנולה
1 כף מלח
2 כוסות מים
למפרום
5 תפוחי אדמה בינוניים ושטוחים
1 כף גדושה של מלח
3 בצלים גדולים
1 צרור כוסברה
1 צרור פטרוזיליה
1 ק“ג בשר בקר טרי טחון
5 ביצים
1/2 1 כוסות קמח
1 כף שום טרי טחון
1 כף גדושה של פלפל שחור
1 כף רסק עגבניות
2 כפות מים
1 ליטר שמן קנולה לטיגון עמוק
לקוסקוס
בסיר כפול עם מסננת ממלאים שליש מים ומביאים לרתיחה
שופכים את הסולת לקערה, מוסיפים את המלח ומערבבים.
תוך כדי ערבוב מוסיפים את השמן, מוסיפים 3/4 כוס מים ומערבבים את הכל יחד
מעבירים למסננת של הקוסקוס ומאדים כ-45 דקות
מעבירים לקערה ושופכים 3/4 כוס מים
מערבבים, נותנים מנוחה של שתי דקות ושוב מחזירים למסננת לאידוי של חצי שעה
מעבירים שוב לקערה ומוסיפים 3/4 כוס מים. מערבבים ושוב מחזירים לאידוי למשך חצי שעה
מחזירים לקערה, מוסיפים 2 כוסות מים ומכסים עם מגבת לחצי שעה
לפני ההגשה מסננים את הקוסקוס במסננת
למפרום
מקלפים את תפוחי האדמה ומשרים במים עם מלח
קוצצים דק את הבצל, הכוסברה, הפטרוזיליה ומוסיפים לקערה עם הבשר
מוסיפים 3 ביצים ומערבבים היטב, רצוי עם הידיים
מניחים בצד
חוצים את תפוחי האדמה ל-3 חלקים וחותכים כל חלק באמצע לא עד הסוף, ממלאים את פרוסות תפוחי האדמה בתערובת הבשר, מקמחים ומהדקים היטב
מכינים בלילה מ-2 ביצים טרופות, שום, רסק עגבניות ומים, פלפל שחור ומלח
טובלים כל מפרום בבלילה ומטגנים בשמן עמוק
התרומה שלכם חשובה לנו!
בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.
בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:
6 ש”ח
42 ש”ח
74 ש”ח
128 ש”ח
סכום אחר