קציצות בשר, ואורז בסמטי

קציצות בשר בתיבול בהרט, בתוספת אורז בסמטי קלאסי. תקוה הקדימה אותנו ובחרה להתחיל ולהכין את המנה שהיא הכי אוהבת לגמרי בעצמה, לנו רק נשאר לטעום, ליהנות, ולקבל את המתכון.
60 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

לקציצות:

  • חצי קילו בשר עוף טחון
  • 1 בצל מגורר 
  • 1 תפוח אדמה מגורר
  • 3 שיני שום כתושות 
  • 1 כוס פירורי לחם 
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 3 כפות שמן לטיגון

לאורז:

  •  1 כוס אורז בסמטי
  • 1 כפית מלח
  • 3 כוסות מים רותחים

 

אופן ההכנה

לקציצות:

  • לערבב היטב את כל הרכיבים של הקציצות
  • ליצור קציצות קטנות בגודל כף היד
  • לחמם שמן במחבת ולטגן כל קציצה מכל הצדדים עד שהן משחימות
  • להוציא לצלחת, לקרר, ולהכין להגשה

לאורז:

  • לערבב כפית מלח בכוס מים רותחים ולמזוג בזהירות בסיר נפרד על האורז
  • בהתאם לצורך להוסיף עוד שתי כוסות מים רותחים
  • להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולכסות
  • לבשל את האורז כ-45 דקות, ולהגיש חם

טיפ של אלופים

את הקציצות מומלץ לטגן כחצי דקה מכל צד

עוד מהמתכונים שלי