קציצות מחשי צמחוניות

קציצות המחשי של רחל שמגיעות היישר מהמטבח הטוניסאי מתאימות לארוחות שישי או אם סתם רוצים להתפנק.
כשעתיים
מנה עיקרית

מצרכים

 

  • 1 בצל גדול (סגול או לבן)
  • 2 כפות שמן
  • 3 תפוחי אדמה
  • 3 גבעולי סלרי
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ביצה
  • 3 גזרים
  • 3 פרוסות לחם שחור (עדיף עם  הקצה הקשה)
  • מעט פלפל שחור
  • כורכום , מלח, פפריקה מתוקה וחאוויג’ לפי הטעם

 

אופן ההכנה

 

  • את הבצל, הגזרים ותפוחי האדמה לרסק בפומפיה יחסית גס  ולהוציא את הנוזלים.
  • לקצוץ את הפטרוזיליה.
  • להשרות את הלחם במים, לפורר אותו ולהוציא את הנוזלים.
  • את הכל לערבב טוב בקערה ולהשהות כשעה במקרר.
  • מחממים מחבת עם שמן בגובה 1 ס”מ.
  • יוצרים מהתערבות כ 30 קציצות שטוחות .
  • מטגנים עד שהקציצות מגיעות לצבע חום בהיר משני הצדדים.
  • מניחים בכלי הגשה.

טיפ של אלופים

  • מומלץ להשתמש בלחם קצת יבש בשביל להוסיף חמצמצות.
  • כתחליף לבשר אפשר להוסיף לערובת חציל מרוסק בלי הנוזלים .

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר