קציצות עוף על רוטב בצל מתקתק

שילוב של קציצות בשר עם רוטב מתוק. זהו המאכל הכי אהוב עליי שאמא היתה מכינה. הוא מעלה בי הרבה זיכרונות ואת הרצון לחזור לימים ההם.
50 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

רוטב

  • 2 בצלים
  • 1 כף סוכר
  • ½ כפית קינמון
  • 1 חופן צימוקים
  • קורט מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור

 

קציצות

  • 1 ק”ג חזה עוף אחרי הכשרה
  • 1 בצל בינוני
  • ½ צרור כוסברה
  • ½-¼ כוס פירורי לחם
  • 1 כף מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית כורכום
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • ½ כפית קושט (תערובת תבלינים)

אופן ההכנה

רוטב

  • לקצוץ את הבצל ולטגן אותו
  • להוסיף סוכר, קינמון, צימוקים, מלח ופלפל שחור
  • לבשל תוך כדי עירבוב על אש נמוכה עד שמסמיך מעט, לשמור שלא יישרף

קציצות

  • לשטוף את הבשר ולטחון אותו
  • לגרר את הבצל
  • לקצוץ את הכוסברה
  • בקערה לערבב לעיסה אחידה את הבשר הטחון, בצל, כוסברה, פירורי לחם, תבלינים
  • לקרוץ עיגולים מעיסת הבשר ולסדר על רוטב הבצל
  • לבשל על להבה נמוכה במשך ארבעים וחמש דקות
  • מומלץ להגיש עם אורז לבן

טיפ של אלופים

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר