הכירו אותנו
האנשים והמתכונים
האנשים
המתכונים
שיתופי פעולה
כתבו עלינו
צרו קשר
ספר מתכונים
Menu
הכירו אותנו
האנשים והמתכונים
האנשים
המתכונים
שיתופי פעולה
כתבו עלינו
צרו קשר
ספר מתכונים
בואו לקחת חלק
לפרטים והרשמה
מעוניינים בשיתוף פעולה
Menu
בואו לקחת חלק
לפרטים והרשמה
מעוניינים בשיתוף פעולה
מתכונים
Search for:
Search for:
קציצות קוקלה
הקוקלה היא הקציצה הכי טעימה ומנחמת שיש, במרקם של קציצה ובצק ביחד. אלו הן הקציצות שמונחות על התבשיל, רכות, עסיסיות ומלאות בטעמים הנפלאים שספגו מהתבשיל.
40 דקות
מנה עיקרית
Previous
Next
מצרכים
½ כוס סולת
½ כוס קמח מצה
2 פרוסות חלה
½ כוס מים חמים
2 ביצים
1 בצל
4-5 כפות שומן (אסאדו, עוף, כבש)
2 כפות שמן
2 שיני שום
1 כף מלח
1 כפית פלפל
2 כפות שמן
אופן ההכנה
להשרות את פרוסות החלה במים ולסחוט אותן
לקצוץ את הבצל
לכתוש את השום
בקערה להניח את הסולת ולהוסיף מים חמים
להוסיף קמח מצה ולפורר פנימה את פרוסות החלה
לחמם מחבת עם שמן ולטגן את הבצל והשומן במשך שלוש עד ארבע דקות
לרסק עם מוט בלנדר ומרסקים בשלושה-ארבעה פולסים
להעביר לקערה ולערבב עם כל המרכיבים לעיסה אחידה, רכה ויציבה
כשהתבשיל רותח ליצור מהעיסה קציצות בגודל הרצוי ולהניח על התבשיל ולהמשיך בבישול עד שסופג את רטיבות וטעמי התבשיל
טיפ של אלופים
עוד מהמתכונים שלי
מנה עיקרית
פקילה/טבחה בסלק עם קוקלות
מאכל אותנטי מתוניס שמחבר בין עלי מנגולד, בשר ושעועית לטעם חדש ומיוחד. אמא שלי וחמותי היו מכינות את המאכל לשבת, מאכל שמעלה בי מחשבות וזיכרונות לסבתא שלי ולשבתות החגיגיות.
90 דקות
שיתוף