קציצות קוקלה

הקוקלה היא הקציצה הכי טעימה ומנחמת שיש, במרקם של קציצה ובצק ביחד. אלו הן הקציצות שמונחות על התבשיל, רכות, עסיסיות ומלאות בטעמים הנפלאים שספגו מהתבשיל.
40 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • ½ כוס סולת
  • ½ כוס קמח מצה
  • 2 פרוסות חלה
  • ½ כוס מים חמים
  • 2 ביצים
  • 1 בצל
  • 4-5 כפות שומן (אסאדו, עוף, כבש)
  • 2 כפות שמן
  • 2 שיני שום
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית פלפל
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה

  • להשרות את פרוסות החלה במים ולסחוט אותן
  • לקצוץ את הבצל
  • לכתוש את השום
  • בקערה להניח את הסולת ולהוסיף מים חמים
  • להוסיף קמח מצה ולפורר פנימה את פרוסות החלה
  • לחמם מחבת עם שמן ולטגן את הבצל והשומן במשך שלוש עד ארבע דקות
  • לרסק עם מוט בלנדר ומרסקים בשלושה-ארבעה פולסים
  • להעביר לקערה ולערבב עם כל המרכיבים לעיסה אחידה, רכה ויציבה
  • כשהתבשיל רותח ליצור מהעיסה קציצות בגודל הרצוי ולהניח על התבשיל ולהמשיך בבישול עד שסופג את רטיבות וטעמי התבשיל

 

 

טיפ של אלופים

עוד מהמתכונים שלי