הכירו אותנו
האנשים והמתכונים
האנשים
המתכונים
שיתופי פעולה
כתבו עלינו
צרו קשר
ספר מתכונים
Menu
הכירו אותנו
האנשים והמתכונים
האנשים
המתכונים
שיתופי פעולה
כתבו עלינו
צרו קשר
ספר מתכונים
בואו לקחת חלק
לפרטים והרשמה
מעוניינים בשיתוף פעולה
Menu
בואו לקחת חלק
לפרטים והרשמה
מעוניינים בשיתוף פעולה
מתכונים
Search for:
Search for:
רושתאי - תבשיל עדשים ואטריות בייתיות בסגנון ערבי
תבשיל פשוט ובריא שמצרכיו נמצאים בכל בית. קל ופשוט כיף להכין
60 דקות
מנה ראשונה
Previous
Next
מצרכים
1 ק”ג עדשים ירוקות
6-7 שיני שום
1 כפית מלח
2 כוסות קמח
מיץ לימון חצי כוס
לבצק – רבע כוס שמן זית
למרק – רבע כוס שמן זית
אופן ההכנה
רוחצים את העדשים, בסיר מוסיפים 5 מאגים שלמים של מים ומרתיחים
בנתיים עוברים להכנת הבצק – מערבבים את הקמח, כפית מלח, שמן זית עד לקבלת בצק אחיד
מרדדים את הבצק וחותכים לשורות דקות של בערך 2 ס”מ רוחב ובאורך 5 ס”מ
את השום חותכים ולחתיכות דקות
כשהעדשים מבושלים מוסיפים את הבצק וממשיכים לבשל עד שהאטריות צפות
בקערה נפרדת מערבבים את עם כוס שמן זית השום והלימון
מוזגים את התערובת למרק – מכבים את האש ומגשים
טיפ של אלופים
אחרי שמשאירים במקרר הנוזל יכול להצטמצם- ולהיספג באטריות – פשוט להוסיף עוד מים ולחמם שוב
עוד מהמתכונים שלי