רושתאי - תבשיל עדשים ואטריות בייתיות בסגנון ערבי

תבשיל פשוט ובריא שמצרכיו נמצאים בכל בית. קל ופשוט כיף להכין
60 דקות
מנה ראשונה

מצרכים

  • 1 ק”ג עדשים ירוקות
  • 6-7 שיני שום
  • 1 כפית מלח
  • 2 כוסות קמח
  • מיץ לימון חצי כוס
  •  לבצק – רבע כוס שמן זית
  •  למרק – רבע כוס שמן זית

אופן ההכנה

  •  רוחצים את העדשים, בסיר מוסיפים 5 מאגים שלמים של מים ומרתיחים
  • בנתיים עוברים להכנת הבצק – מערבבים את הקמח, כפית מלח, שמן זית עד לקבלת בצק אחיד
  • מרדדים את הבצק וחותכים לשורות דקות של בערך 2 ס”מ רוחב ובאורך 5 ס”מ
  • את השום חותכים ולחתיכות דקות
  •  כשהעדשים מבושלים מוסיפים את הבצק וממשיכים לבשל עד שהאטריות צפות
  •  בקערה נפרדת מערבבים את עם כוס שמן זית השום והלימון
  • מוזגים את התערובת למרק – מכבים את האש ומגשים

טיפ של אלופים

אחרי שמשאירים במקרר הנוזל יכול להצטמצם- ולהיספג באטריות –  פשוט להוסיף עוד מים ולחמם שוב

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר