רושתאי - תבשיל עדשים ואטריות בייתיות בסגנון ערבי

תבשיל פשוט ובריא שמצרכיו נמצאים בכל בית. קל ופשוט כיף להכין
60 דקות
מנה ראשונה

מצרכים

  • 1 ק”ג עדשים ירוקות
  • 6-7 שיני שום
  • 1 כפית מלח
  • 2 כוסות קמח
  • מיץ לימון חצי כוס
  •  לבצק – רבע כוס שמן זית
  •  למרק – רבע כוס שמן זית

אופן ההכנה

  •  רוחצים את העדשים, בסיר מוסיפים 5 מאגים שלמים של מים ומרתיחים
  • בנתיים עוברים להכנת הבצק – מערבבים את הקמח, כפית מלח, שמן זית עד לקבלת בצק אחיד
  • מרדדים את הבצק וחותכים לשורות דקות של בערך 2 ס”מ רוחב ובאורך 5 ס”מ
  • את השום חותכים ולחתיכות דקות
  •  כשהעדשים מבושלים מוסיפים את הבצק וממשיכים לבשל עד שהאטריות צפות
  •  בקערה נפרדת מערבבים את עם כוס שמן זית השום והלימון
  • מוזגים את התערובת למרק – מכבים את האש ומגשים

טיפ של אלופים

אחרי שמשאירים במקרר הנוזל יכול להצטמצם- ולהיספג באטריות –  פשוט להוסיף עוד מים ולחמם שוב

עוד מהמתכונים שלי