ריבת חלב ביתית ואלפחורס

אלפחורס – עוגיות סנדוויץ’ פריכות עם מילוי ריבת חלב או שוקולד עוגיות אלפחורס זכורות לסילביה מהבית שגדלה בו, אימא שלה הייתה מכינה את העוגיות וגם את ריבת החלב במשך כמה שעות על הגז. סילביה תמיד רצתה להשתתף אבל אימא שלה לא נתנה לה ולאחיה להתקרב. כשגדלה התחילה ללמוד בעצמה לבשל ממתכונים כתובים וסרטונים ואפילו מצאה דרך מקוצרת להכנת ריבת חלב.
90 דקות
קינוח

מצרכים

עוגיות אלפחורס: 

  • 2 כוסות קורנפלור
  • 1 כוס קמח רגיל
  • חצי כוס אבקת סוכר
  • ביצה 1
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 200 גרם חמאה או מרגרינה
  • כפית תמצית וניל

מילוי ריבת חלב ביתית: 

  • 1 כוס סוכר
  • 200 מ”ל קרם קוקוס

 

אופן ההכנה

אלפחורס:

  • מערבבים את כל מרכיבי העוגיות במיקסר
  • מכניסים לפריזר לרבע שעה.
  • אחרי רבע שעה לשטח את הבצק וליצור עיגולים קטנים
  • לשים ברווחים קטנים במגש לתנור
  • לאפות 10-15 דקות ב-180 מעלות ( לא לאפות יותר מידי זה אמור לשמור על גוון לבן)

ריבת חלב:

  • מניחים סיר על אש גבוהה ויוצקים את הקרם קוקוס
  • , מוסיפים את הסוכר ומערבבים בעזרת כף עץ במשך 3-2 דקות עד להמסת הסוכר.
  • ממשיכים לבשל על אש גבוהה במשך 20 דקות או עד לרתיחה, מבשלים במשך שעתיים-שעתיים וחצי (ללא כיסוי) אפשר לשים גולות או להיות ליד זה כל הזמן ולערבב.
  • כשמתקבל צבע חום- קרמלי כהה, הריבה מסמיכה ומתחילות להיווצר בועות גדולות, מסירים את הסיר מהאש

טיפ של אלופים

ריבת חלב – הגרסה המקוצרת : שמים בסיר נפרד את הסוכר וממיסים אותו לקרמל ובסיר אחר מחממים את הקרם קוקוס כששניהם מוכנים אפשר לשפוך בזהירות רבה!! את הקרם קוקוס על הסוכר ולערבב מהר לפני שייווצרו סוכריות.

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר