שעועית ירוקה ברוטב אדום

שעועית ירוקה ברוטב אדום היא מנה צבעונית ומושכת עין, תוספת “פעם בשבוע קבוע”, טעימה, בריאה והכי כיפית “לנגב” את הרוטב עם חלה טרייה.
40 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 1 שקית שעועית ירוקה קפואה (800 גרם)
  • 1 בצל בינוני
  • 2 שיני שום
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • 1 קופסה עגבניות קצוצות
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ½ כפית כורכום
  • 4-5 כפות שמן זית
  • 1 כוס מים רותחים

אופן ההכנה

  • לקצוץ את הבצל, לפרוס את השום
  • לחמם שמן בסיר, להוסיף את הבצל ולטגן עד שקיפות
  • להוסיף את שיני השום, לערבב במשך דקה ולהוסיף את התבלינים
  • לערבב היטב ולהוסיף כוס מים רותחים
  • להוסיף את השעועית הירוקה, לערבב ולכסות את הסיר
  • להנמיך את הלהבה ולבשל במשך שלושים דקות או עד צמצום והסמכה של הרוטב
  • מומלץ להגיש לצד אורז לבן

טיפ של אלופים

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר