שצ׳מנדי

תבשיל גיאורגי עם גרונות הודו
160 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • בצל קצוץ
  • שום כתוש
  • קצת פלפל שטה
  • חצי כפית מלח
  • חצי כף תמרהינדי
  • גרונות הודו
  • כוס וחצי אורז
  • ארבעה עלי דפנה
  • 5 יחידות של ציפורן
  • כף רסק עגבניות
  • חצי חבילה פטרוזיליה
  • חצי חבילה כוסברה
  • חצי חבילה שמיר
  • כוס חיטה
  • 3-4 גבעולים של סלרי

אופן ההכנה

בקערה מערבבים את הבצל, השום והפלפל, והתמר (אפשר גם חמלי סונלי) ומניחים בצד

מחממים את השמן בסיר מוסיפים את התערובות ומטגנים על אש בינונית

מוסיפים את הגרונות ומטגנים עוד מספר דקות

מוסיפים את החיטה

מוסיפים מים עד 3/4 מגובה הסיר מערבבים ומחכים שירתח.

מוסיפים את האורז, הציפורן, עלי הדפנה ורסק העגבניות ומבשלים שעתיים על אש קטנה

לסיום מוסיפים את הכוסברה השמיר והפטרוזיליה

טיפ של אלופים

להוסיף סוכר

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר