“בדרך כלל את מרק התַרָּה מכינים בחורף, אחרי שיורד גשם והעלים רטובים ורעננים”. תַרָּה זה צמח לחמית (חוביזה בערבית) מכאן שמו של המאכל מאכל שמתאפיין בהרבה ירק.
50 דקות
מנה ראשונה
מצרכים
1 חבילת עלי תרד טריים או 1 שקית מדליוניי תרד קפואים
1 בצל
2 צרורות כוסברה
1 זר בצל ירוק
1 חבילה חמציצים (עלי חוביזה)
1 כף אבקת מרק עוף
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
שמן לטיגון
אופן ההכנה
לקצוץ את הבצל
לקצוץ את עלי התרד, כוסברה, בצל ירוק
בסיר עם שמן לטגן את הבצל ולהוסיף קצת מים ותבלינים
להוסיף לסיר את הירקות הקצוצים ולהמשיך לטגן שלוש עד חמש דקות
להוסיף לסיר מים בגובה שתי כוסות מעל העלים
להביא לרתיחה ולבשל במשך שלושים דקות עד להבה נמוכה עד שהעלים מתרככים
לקראת סוף הבישול להוסיף את החמציצים ולבשל במשך עשר דקות עד שהמרק סמיך
מומלץ לאכול לצד אורז לבן, זה מעדן
יש מי שמוסיף אורז גולמי לסיר המרק והאורז מתבשל יחד עם הירקות
טיפ של אלופים
עוד מהמתכונים שלי
לפני שאתם סוגרים...
ספר המתכונים שלנו יצא לאור
את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד
* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים