תבשיל ה"רשתה" של סבתא זיוה

מרק קטניות, עשבי תיבול ואטריות
90 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • ½ 1 בצל
  • 1 כוס שעועית אדומה
  • 1 כוס עדשים ירוקות
  • 2 חבילות כוסברה
  • 1 חבילת שמיר
  • 1 כוס שעועית מש
  • ½ 1 כפיות כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 פלפל שטה
  • 1 חבילת אטריות
  • שמן
  • מים

אופן ההכנה

  • משרים את הקטניות לילה מראש
  • קוצצים את הבצל ומטגנים עם 2-4 כפות שמן בסיר
  • אל הבצל מוסיפים את הקטניות ומים רותחים עד לכיסוי מלא
  • ממליחים ומוסיפים כורכום ומביאים לרתיחה
  • קוצצים את עשבי התיבול, מוסיפים אל סיר המרק ושוב מביאים לרתיחה
  • לאחר מכן, מתקנים תיבול במידת הצורך, ומוסיפים את האטריות
  • מבשלים עד שהכל מתרכך דיו

טיפ של אלופים

“לסחוט לימון מעל הקערה בזמן ההגשה. את המנה הזו נהגנו להכין כל ט’ באב ואנחנו מכינים אותה עד היום”

עוד מהמתכונים שלי