זהו מאכל שמחזיר אותי שנים רבות אחורה לימי ילדותי. הוא מזכיר לי את הוריי ואת החגים שחגגנו ביחד. זהו תבשיל שנדרשת אליו סבלנות רבה, הסוד שלו הוא הבישול הארוך וטעמיו מצדיקים כל שניה, דקה ורגע שנדרשים אליהם.
150
מנה עיקרית
Previous
Next
מצרכים
½1-1 ק”ג נתח בשר לשון
1 קופסה גדולה רסק עגבניות
1 קופסה זיתים מגולענים שטופים היטב
2בצלים גדולים פרוסים דק
2 סלסילות פטריות פרוסות
7-8 שיני שום
2 עלי דפנה
4 גרגירי פלפל אנגלי
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
½ כפית סוכר
½ צרור פטרוזיליה או כוסברה
אופן ההכנה
בסיר לחץ: לכסות את הלשון במים ולבשל במשך 75 דקות עם עלי דפנה, גרגירי פלפל אנגלי ומלח