תבשיל לשון עם פטריות

זהו מאכל שמחזיר אותי שנים רבות אחורה לימי ילדותי. הוא מזכיר לי את הוריי ואת החגים שחגגנו ביחד. זהו תבשיל שנדרשת אליו סבלנות רבה, הסוד שלו הוא הבישול הארוך וטעמיו מצדיקים כל שניה, דקה ורגע שנדרשים אליהם.
150
מנה עיקרית

מצרכים

  • ½1-1 ק”ג נתח בשר לשון
  • 1 קופסה גדולה רסק עגבניות
  • 1 קופסה זיתים מגולענים שטופים היטב
  • 2בצלים גדולים פרוסים דק
  • 2 סלסילות פטריות פרוסות
  • 7-8 שיני שום
  • 2 עלי דפנה
  • 4 גרגירי פלפל אנגלי
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • ½ כפית סוכר
  • ½ צרור פטרוזיליה או כוסברה

אופן ההכנה

  • בסיר לחץ: לכסות את הלשון במים ולבשל במשך 75 דקות עם עלי דפנה, גרגירי פלפל אנגלי ומלח
  • לאחר הבישול, לשפוך את מי-הבישול ולקרר היטב
  • לקלף את שכבת העור הגסה שעוטפת את נתח הלשון
  • לחתוך את נתח הבשר לפרוסות בעובי 1 ס”מ
  • בסיר אחר: לטגן בשמן בצל ולהוסיף רסק עגבניות, שום, פטרוזיליה או כוסברה, פטריות
  • להוסיף לסיר עם הרוטב את פרוסות הבשר
  • בסיר נוסף: לבשל את הזיתים במים עד לרתיחה ולשטוף אותם תחת מים זורמים, כך שלוש פעמים
  • להוסיף לסיר עם הרוטב והבשר את הזיתים המבושלים
  • להוסיף תבלינים: פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, פלפל חריף
  • להמשיך ולבשל במשך 60 דקות על אש נמוכה, עד שהבשר רך

טיפ של אלופים

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר