תחתיות ארטישוק ממולא של סבתא אליס

תחתיות ארטישוק במילוי קציצות בשר בקר
120 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • חצי צרור פטרוזיליה (רק העלים וללא הגבעולים)
  • מים
  • 2 כפיות מלח שטוחות
  • 10-12 תחתיות ארטישוק
  • 2 בצלים
  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 כף תבלין לקציצות
  • 1 ביצה
  • 3 כפות שמן
  • ½ כפית קינמון טחון
  • ½ כפית פלפל שחור שטוחה
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ½ כפית כורכום

אופן ההכנה

  • לשטוף את הפטרוזיליה במים ומלח
  • לשטוף ולנקות את תחתיות הארטישוק
  • לחתוך את הבצל לקוביות ולטגן בסיר נמוך עם שמן
  • לטחון את הבצל השני ואת צרור הפטרוזיליה ולשים בקערה יחד עם הבשר
  • בקערה נפרדת שמים את כף התבלין לקציצות, ביצה, 3 כפות שמן, כפית מלח, חצי כפית קינמון וחצי כוס מים ומערבבים היטב
  • מאחדים בין שתי הקערות
  • מוסיפים כוס וחצי מים לבצל המטוגן יחד עם הפלפל השחור, הפפריקה המתוקה, כפית מלח שטוחה וכורכום
  • מתערובת הבשר יוצרים כדורים (קציצות). את הכדורים מניחים בכל תחתית ארטישוק ומסדרים בסיר
  • את הבצל המטוגן (הרוטב) יוצקים מעל הקציצות והארטישוק ומבשלים לכשעה וחצי

טיפ של אלופים

“מבשלים עם הרבה אהבה. אם לא מבשלים באהבה אז לא צריך לבשל כלל אחרת לא יוצא טעים”

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר