רולדת תמרים ואגוזים של סבתא שמחה

גליל של בצק פריך ממולא בתאנים, אגוזים ומעט קינמון
45 דקות
קינוח

מצרכים

  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 3 כוסות קמח 
  • 1 ביצה
  • 1 מזולה – אריזת זהב בטמפרטורת החדר 
  • 1/2 כוס יין תירוש
  • 1 ממרח תמרים 
  • כ 100 גר אגוז מלך טחון 
  • קורט קינמון 
  • ביצה למריחה על הבצק 1
  • שומשום לפי הטעם

אופן ההכנה

  • מערבבים עם הידיים, קמח, אבקת אפייה, מזולה , ביצה ויין –  ולשים לבצק אחיד
  • מחלקים את הבצק ל-3  ונותנים לבצק לנוח כחצי שעה
  • מקמחים משטח עבודה, מרדדים בצק, מורחים תמרים, מפזרים אגוז מלך וקינמון לפי העין
  • מגלגלים לגליל, כך עושים עם יתרת הבצק
  • לפני האפייה מסמנים עם סכין מרווחים לעוגיות, מורחים את הגליל בביצה ומפזרים שומשום.
  • מכניסים לתנור לאפייה בחום 165, עד שמזהיב

טיפ של אלופים

מיד אחרי שהעוגיות יוצאות מהתנור, חותכים ומפרידים בין העוגיות כדי שלא יתפוררו

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר