הכעכים עם הקצח של מרים יעיש

כעכים מתוקים עם קצח, מהמטבח התימני
50 דקות
קינוח

מצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 שקיות אבקת אפיה
  • 1 חבילת מרגרינה/ מחמאה
  • 3/4 כוס שמן
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפיות מלח
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קצח
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • לציפוי: 1 חלמון ביצה

אופן ההכנה

  • מערבבים את המרגרינה, הקמח, סוכר, 2 ביצים, מלח, שמן, אבקת אפיה וקצח. מוסיפים מיץ תפוזים בהתאם למידת הרטיבות של הבצק. שלא יהיה יבש מידי.
  • מייצרים כדורים ומשטחים אותם בתבנית על נייר אפייה
  • מורחים על הכדורים המשוטחים חלמון ביצה
  • אופים בתנור בחום של 160 מעלות למשך 30-40 דקות עד הזהבת הכעכים

טיפ של אלופים

השדרוג בכעכים הוא להשתמש לבצק במיץ תפוזים במקום במים.

עוד מהמתכונים שלי