הכעכים עם הקצח של מרים יעיש

כעכים מתוקים עם קצח, מהמטבח התימני
50 דקות
קינוח

מצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 שקיות אבקת אפיה
  • 1 חבילת מרגרינה/ מחמאה
  • 3/4 כוס שמן
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפיות מלח
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קצח
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • לציפוי: 1 חלמון ביצה

אופן ההכנה

  • מערבבים את המרגרינה, הקמח, סוכר, 2 ביצים, מלח, שמן, אבקת אפיה וקצח. מוסיפים מיץ תפוזים בהתאם למידת הרטיבות של הבצק. שלא יהיה יבש מידי.
  • מייצרים כדורים ומשטחים אותם בתבנית על נייר אפייה
  • מורחים על הכדורים המשוטחים חלמון ביצה
  • אופים בתנור בחום של 160 מעלות למשך 30-40 דקות עד הזהבת הכעכים

טיפ של אלופים

השדרוג בכעכים הוא להשתמש לבצק במיץ תפוזים במקום במים.

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר