אורז עם לוביה ושמיר

קלאסי , משביע אבל הכי חשו – פשוט טעים מאוד
120 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 2 כוסות אורז פרסי 
  • 2 כוסות מים
  • 1 כוס לוביה מבושלת
  • 1 תפו”א אדמה בינוני
  • צרור שמיר שטוף וקצוץ
  • 1 בצל
  • 5 כפות שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל
  • רבע כפית כורכום

אופן ההכנה

  • תחילה משרים את שעועית הלוביה כל הלילה, מבשלים אותה בסיר עם מים במשך כ- 20 דקות ומסננים.
  • מבשלים את האורז כמו אורז פרסי לבן רגיל עם  המים, המלח והפלפל
  • סננים את הארז ומערבבים אותו עם  הלוביה והשמיר והכורכום
  • מסדרים בסיר את תפוחי האדמה שפרסנו לפרוסות  בתחתית (מומלץ לשמן קלות)
  • שופכים על פרוסות תפוחי האדמה את התערובת
  • מעל האורז יוצקים כוס מים חמים
  • מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ 40 דקות עד שעה לפני ההגשה

טיפ של אלופים

החלק השרוף בתחתית הכי טעים!

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר