הקובה המיוחדת של אליזבט

השילוב של שני סוגי בשר מגולגלים זה בתוך זה יוצרים קובות בטעם מיוחד שלא מפסיקים לאכול עד שהסיר מתרוקן.
60 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • ½ ק”ג חזה עוף טחון
  • ½ ק”ג בשר בקר טחון
  • ½ ק”ג אורז
  • ½ ק”ג בורגול
  • 4 קישואים
  • 2 עגבניות
  • 2 בצלים
  • 1 סלרי שלם גבעולים ועלים
  • 1 כפית מלח + 1 כפית מלח
  • 1 כפית כורכום + 1 כפית כורכום
  • 3 כפות שמן
  • 2 כוסות מים

אופן ההכנה

מרק

  • לקצוץ את הבצל לקוביות
  • לחתוך את הקישואים והעגבניות לקוביות
  • לקצוץ את הסלרי לקוביות קטנות
  • בסיר עם שמן לטגן את הבצל, להוסיף את הקישואים ולהמשיך לטגן
  • להוסיף לסיר את העגבניות והסלרי, לערבב ולהוסיף מים
  • להביא לרתיחה ולהמשיך לבשל על אש נמוכה במשך חמש עשרה עד עשרים דקות

עיסות בשר

  • לשטוף את האורז ואת הבורגול
  • בקערה אחת לערבב לעיסה אחידה בשר עוף טחון, אורז, מלח וכורכום
  • בקערה שנייה לערבב לעיסה אחידה בשר בקר טחון, בורגול, מלח וכורכום
  • ליצור עיגולים בגודל של חופן כף-יד מעיסת העוף הטחון
  • לשטח את כדור בשר העוף, למלא אותו בעיסת בשר הבקר ולסגור לעיגול יפה שהופך לקציצת עוף עם מילוי קציצת בשר בקר

הרכבת המאכל

  • להכניס את קציצות הבשר לסיר עם המרק ולהביא לרתיחה
  • להנמיך את הלהבה ולבשל במשך שלושים עד ארבעים דקות
  • המרק מוכן כשהקציצות מתאחדות והאורז והבורגול התרככו בתוכן

טיפ של אלופים

עוד מהמתכונים שלי