הכירו אותנו
האנשים והמתכונים
האנשים
המתכונים
שיתופי פעולה
כתבו עלינו
צרו קשר
ספר מתכונים
Menu
הכירו אותנו
האנשים והמתכונים
האנשים
המתכונים
שיתופי פעולה
כתבו עלינו
צרו קשר
ספר מתכונים
בואו לקחת חלק
לפרטים והרשמה
מעוניינים בשיתוף פעולה
Menu
בואו לקחת חלק
לפרטים והרשמה
מעוניינים בשיתוף פעולה
מתכונים
Search for:
Search for:
הקובה המיוחדת של אליזבט
השילוב של שני סוגי בשר מגולגלים זה בתוך זה יוצרים קובות בטעם מיוחד שלא מפסיקים לאכול עד שהסיר מתרוקן.
60 דקות
מנה עיקרית
מצרכים
½ ק”ג חזה עוף טחון
½ ק”ג בשר בקר טחון
½ ק”ג אורז
½ ק”ג בורגול
4 קישואים
2 עגבניות
2 בצלים
1 סלרי שלם גבעולים ועלים
1 כפית מלח + 1 כפית מלח
1 כפית כורכום + 1 כפית כורכום
3 כפות שמן
2 כוסות מים
אופן ההכנה
מרק
לקצוץ את הבצל לקוביות
לחתוך את הקישואים והעגבניות לקוביות
לקצוץ את הסלרי לקוביות קטנות
בסיר עם שמן לטגן את הבצל, להוסיף את הקישואים ולהמשיך לטגן
להוסיף לסיר את העגבניות והסלרי, לערבב ולהוסיף מים
להביא לרתיחה ולהמשיך לבשל על אש נמוכה במשך חמש עשרה עד עשרים דקות
עיסות בשר
לשטוף את האורז ואת הבורגול
בקערה אחת לערבב לעיסה אחידה בשר עוף טחון, אורז, מלח וכורכום
בקערה שנייה לערבב לעיסה אחידה בשר בקר טחון, בורגול, מלח וכורכום
ליצור עיגולים בגודל של חופן כף-יד מעיסת העוף הטחון
לשטח את כדור בשר העוף, למלא אותו בעיסת בשר הבקר ולסגור לעיגול יפה שהופך לקציצת עוף עם מילוי קציצת בשר בקר
הרכבת המאכל
להכניס את קציצות הבשר לסיר עם המרק ולהביא לרתיחה
להנמיך את הלהבה ולבשל במשך שלושים עד ארבעים דקות
המרק מוכן כשהקציצות מתאחדות והאורז והבורגול התרככו בתוכן
טיפ של אלופים
עוד מהמתכונים שלי