הקנישעס של ריטה

כיסוני בצק שמרים דק במילוי פירה תפוחי אדמה, בצל מטוגן וגבינת חמד
90 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

הבצק:

  • 500 גרם קמח לבן
  • 2 כוסות מים חמימים
  • 15 גרם שמרים יבשים
  • 2 ביצים
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 3 כפות שמן

המלית:

  • 5 תפוחי אדמה קלופים ומבושלים
  • 250 גרם גבינת חמד
  • ½ 1 בצל לבן גדול
  • מלח לפי הטעם
  • קורט פלפל שחור

אופן ההכנה

הבצק:

  • מערבבים שמרים עם מעט מים חמימים ומשאירים “לנוח” לכ-5 דקות
  • בקערת מיקסר מניחים קמח, שופכים את השמרים לאחר ההמתנה, שמן, ביצה, מלח ופלפל
  • מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ולאט מוסיפים את המים. תחילה כוס אחת ולאחר מכן את השנייה
  • נותנים למיקסר לעבוד עד שהבצק מתגבש לגוש אחיד
  • לשים עוד מספר דקות ופורסים מגבת מעל הקערה ונותנים לבצק לתפוח לכשעתיים

המלית:

  • מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך
  • חותכים את הבצל דק ומטגנים עד להזהבה
  • מצננים את תפוחי האדמה והבצל, מועכים יחדיו ומערבבים היטב יחד עם גבינת החמד

הקנישעס:

  • כשהבצק מוכן, מחלקים אותו לשניים
  • מקמחים היטב משטח עליו מרדדים את מחצית הבצק ומדקקים (לגובה של כ-3 מ”מ)
  • קורצים עיגולים בקוטר של כ-10 ס”מ לערך..
  • מניחים כפית מהמלית במרכז העיגול (לא יותר מדי, כדי שיהיה ניתן לסגור את הקנישעס יפה)
  • מחזיקים בכף יד אחת את עיגול הבצק עם המלית ובעזרת היד השנייה מותחים מעט משולי הבצק אל המרכז ומהדקים
  • הופכים אותם (כשהחלק המהודק כלפי מטה) ומניחים אותם בתבנית אפייה, לאחר שהונח עליה נייר אפייה
  • בצד – מערבבים היטב בכוס חלמון ביצה ומושכים על הכיסונים
  • אופים בתנור בחום של כ-200-180 מעלות. תחילה בחום של 200 מעלות ולאחר כ-10 דקות מורידים ל-180 מעלות לכ-30-40 דקות

טיפ של אלופים

“מומלץ לאכול לצד שמנת חמוצה או אשל”

עוד מהמתכונים שלי