הכירו אותנו
האנשים והמתכונים
האנשים
המתכונים
שיתופי פעולה
כתבו עלינו
צרו קשר
ספר מתכונים
Menu
הכירו אותנו
האנשים והמתכונים
האנשים
המתכונים
שיתופי פעולה
כתבו עלינו
צרו קשר
ספר מתכונים
בואו לקחת חלק
לפרטים והרשמה
מעוניינים בשיתוף פעולה
Menu
בואו לקחת חלק
לפרטים והרשמה
מעוניינים בשיתוף פעולה
מתכונים
Search for:
Search for:
הקנישעס של ריטה
כיסוני בצק שמרים דק במילוי פירה תפוחי אדמה, בצל מטוגן וגבינת חמד
90 דקות
מנה עיקרית
Previous
Next
מצרכים
הבצק:
500 גרם קמח לבן
2 כוסות מים חמימים
15 גרם שמרים יבשים
2 ביצים
קורט מלח
קורט פלפל שחור
3 כפות שמן
המלית:
5 תפוחי אדמה קלופים ומבושלים
250 גרם גבינת חמד
½ 1 בצל לבן גדול
מלח לפי הטעם
קורט פלפל שחור
אופן ההכנה
הבצק:
מערבבים שמרים עם מעט מים חמימים ומשאירים “לנוח” לכ-5 דקות
בקערת מיקסר מניחים קמח, שופכים את השמרים לאחר ההמתנה, שמן, ביצה, מלח ופלפל
מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ולאט מוסיפים את המים. תחילה כוס אחת ולאחר מכן את השנייה
נותנים למיקסר לעבוד עד שהבצק מתגבש לגוש אחיד
לשים עוד מספר דקות ופורסים מגבת מעל הקערה ונותנים לבצק לתפוח לכשעתיים
המלית:
מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך
חותכים את הבצל דק ומטגנים עד להזהבה
מצננים את תפוחי האדמה והבצל, מועכים יחדיו ומערבבים היטב יחד עם גבינת החמד
הקנישעס:
כשהבצק מוכן, מחלקים אותו לשניים
מקמחים היטב משטח עליו מרדדים את מחצית הבצק ומדקקים (לגובה של כ-3 מ”מ)
קורצים עיגולים בקוטר של כ-10 ס”מ לערך..
מניחים כפית מהמלית במרכז העיגול (לא יותר מדי, כדי שיהיה ניתן לסגור את הקנישעס יפה)
מחזיקים בכף יד אחת את עיגול הבצק עם המלית ובעזרת היד השנייה מותחים מעט משולי הבצק אל המרכז ומהדקים
הופכים אותם (כשהחלק המהודק כלפי מטה) ומניחים אותם בתבנית אפייה, לאחר שהונח עליה נייר אפייה
בצד – מערבבים היטב בכוס חלמון ביצה ומושכים על הכיסונים
אופים בתנור בחום של כ-200-180 מעלות. תחילה בחום של 200 מעלות ולאחר כ-10 דקות מורידים ל-180 מעלות לכ-30-40 דקות
טיפ של אלופים
“מומלץ לאכול לצד שמנת חמוצה או אשל”
עוד מהמתכונים שלי