חוֹרֵשְׁט סַבְּזִי תבשיל שמעורר זיכרונות

חוֹרֵשְׁט סַבְּזִי הוא תבשיל ירקות ובשר הנחשב למנת הדגל במטבח הפרסי. טעמו החמצמץ מורכב מעשבי התיבול הירוקים שמתבשלים יחד עם בשר בקר ושעועית אדומה בבישול ארוך. את התבשיל נהוג לאכול באירועים מיוחדים ובשבתות, ונהוג להגישו עם אורז לבן.
140 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 1 ק”ג כתף בקר מס’ 5
  • ½ כוס שמן
  • 3 בצלים גדולים
  • ¾ כוס שעועית אדומה
  • 3-4 כפות לימון פרסי טחון
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית כורכום
  • 5 כוסות מים רותחים
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 צרור שמיר
  • 1 צרור עלי סלרי
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 צרור נענע
  • 1 צרור בצל ירוק
  • 1 גבעול כרשה
  • ½ כוס מיץ לימון

אופן ההכנה

  • להשרות במים את השעועית האדומה למשך לילה
  • לחתוך את הבשר לקוביות בגודל 3 ס”מ
  • לקצוץ את הבצלים לקוביות בינונית
  • לקצוץ דק פטרוזיליה, שמיר, סלרי, כוסברה, נענע, בצל ירוק, כרשה
  • בסיר גדול לחמם ¼ כוס שמן, להוסיף את הבצל ולטגן עד להזהבה
  • להוסיף את הבשר ולטגן מכל הצדדים עד שמשנה את צבעו
  • להוסיף שעועית, לימונים פרסיים, מלח, פלפל, כורכום, מים ולהביא לרתיחה
  • לבשל במשך שעה על להבה נמוכה
  • במחבת לחמם ¼ כוס שמן ולהוסיף פטרוזיליה, שמיר, סלרי, כוסברה, נענע, בצל ירוק, כרשה
  • לטגן במשך 7 דקות תוך כדי ערבוב עד שצבעם משתנה מעט
  • לתבל במלח ולהעביר לסיר עם הבשר, לערבב בעדינות
  • לבשל על להבה בינונית עם מכסה מעט פתוח במשך 90 דקות עד שהבשר רך מאוד
  • להוסיף מיץ לימון ולבשל במשך 5 דקות נוספות
  • לטעום ולתקן את התיבול

 

  • להגיש עם אורז לבן בתוספת בצל ירוק טרי וצנוניות חתוכות

טיפ של אלופים

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר