חריימה עם חלה ביתית

זה לא יום שישי אם אין על השולחן של רבקה סיר דגים חריפים, ולצידו חלה לספיגת הטעמים
90 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

לחריימה:

  • 1 ק”ג נסיכת הנילוס
  • ראש שום
  • 1לימון
  • קורט מלח
  • כף פפריקה מתוקה
  • חצי כפית פפריקה חריפה
  •  2 כפות רסק עגבניות
  • רבע כפית כמון

לחלות:

  • ק”ג קמח 1
  • שתי כפות סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 כפיות מלח
  • 2 ורבע כוסות מים
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • ביצה טרופה 1
  • סומסום לפי הטעם

אופן ההכנה

חריימה:

  • את הדגים מכניסה לקערה עם לימון סחוט וקצת מלח להשרייה
  • מקלפים את הבצל ומטגנים אותו עם שמן (הרבה), הבצל צריך להזהיב
  • בנתיים מקלפים שום וקוצצים אותו
  •  מערבבים את השום עם הפפריקה המתוקה והפפריקה החריפה
  • לאחר שהבצל מזהיב, מוסיפים את השום עם הפפריקות ומוסיפים קצת מים.
  • נותנים לבצל והשום להתבשל יחד, לאחר מס’ דקות, מוסיפים 2 כפות מרסק העגבניות (כפות גדושות).
  • לאחר שהתבשל, שמים מים (חצי כוס בערך), שיהיה נוזלי, לאחר שהמים רותחים, שמים את הדגים.
  • אחרי 5 דקות הופכים את הדגים ונותנים לצד השני להתבשל.
  • לאחר כ7 דק’, מוסיפים 1/4 כפית כמון (אפשר להוסיף עוד קצת קימל)
  • לאחר 3 דק’ לערך מורידים מהאש.

חלות :

  • מערבבת קמח, סוכר ושמרים, ומערבבים אותם ביחד.
  • לאחר מכן מוסיפים את השמן ואת המלח ותוך כדי לישה מוסיפים את המים ולפי הצורך מוסיפים מים.
  • הבצק צריך להיות רך ולח (לא יותר מידי דביק).
  • שמים להתפחה כשעה ולאחר שעה אפשר להתחיל ולעבוד על הבצק.
  • עושים צורות שרוצים שמים בתבנית ומברישים מעל ביצה טרופה וסומסום

טיפ של אלופים

קימל מוסיף המון לטעם הדג

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר