לאה מכירה את הכעכות משלל תקופות כגון שמחה ואבל . בימים עברו, כאשר היו אירועים האנשים היו נוהגים לבוא בידיים מלאות . בבריתות היה נהוג להביא כעכות ולאוכל עם לוקום ומלבס . ובמהלך שבעה היו נוהגים להביא גם כעכות ולחלק למנחמים בשביל הברכות.
90 דקות
קינוח
Previous
Next
מצרכים
1.3 ק”ג קמח
כפית של מלח
3.5-4 כוסות מים פושרים
¾ כוס סוכר
¾ כוס שמן ( אפשר להחליף במרגרינה )
2 כפות מלאות של שמרים יבשים
3 ‘כפות של חוויאג
אופן ההכנה
מוסיפים לקערה מים , שמן סוכר ותוך כדי בחישה מוסיפים את הקמח ,השמרים ואת החוויאג עד שהבצק רך ,נעים ושלא נדבק (ואם יש צורך מוסיפים עוד קמח כדי שלא ידבק בידיים)
לאחר סיום הלישה מכסים עם מגבת ומניחים בצד לתפיחה של כ-40 דק’ .
לאחר שזה תפח , מעבדים קצת וכעת ניתן לעבוד עם הבצק. בוצעים חתיכות קטנות ואז מגלגלים ויוצרים צורת עיגול /כעכות .
לאחר מכן מכניסים לאפיה של כ 140-150 מעלות בהתאם לחוזק התנור וכאשר הם מזהיבים להוציא אותם ולכסות במגבת כדי לשמור על הטריות /החום.