מרק גריסים מתובל היטב ועשיר בטעמיו

בתקופות שבהן לא היו אמצעים נהגתי להכין מרק גריסים או מרק עוף שהיו זולים במחיר, עשירים בטעמם ומשביעים.
40 דקות
מנה ראשונה

מצרכים

  • 1 בצל
  • 3 תפוחי אדמה
  • 2 גזר
  • 1 כרישה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • ½ צרור שמיר
  • 2 גבעולי עלי סלרי
  • 1 כוס גריסי פנינה
  • 1 קופסה שעועית ברוטב עגבניות
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • מים
  • 2 כפות שמן לטיגון
  • למרק בשרי להוסיף גרונות עוף או הודו

אופן ההכנה

  • לקצוץ את הבצל לקוביות
  • לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות קטנות
  • לגרד את הגזר
  • לקצוץ את עשבי התיבול
  • בסיר עם שמן לטגן את הבצל, גריסי פנינה, תפוחי אדמה, גזר, עשבי תיבול ותבלינים
  • למלא מים בסיר בגובה ¾ סיר
  • להביא לרתיחה, ולהמשיך לבשל על להבה נמוכה עד שהירקות מתרככים
  • להוסיף שעועית ברוטב ולבשל על להבה נמוכה במשך 10-15 דקות

טיפ של אלופים

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר