עוף ברוטב לימון

מנה שנהוג להכין בצאת יום הכיפורים שמעלה זיכרונות ילדות חגיגיים ומעוררי געגועים ממנהגי החג בבית אמא.
100 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 4 כרעי עוף
  • 8 שיני שום
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • 2 לימונים
  • ½ כפית כורכום
  • ¼ כפית פלפל
  • ¼ כוס שמן
  • ½ כפית מלח
  • 1 כוס מים רותחים
  • 2 ביצים טרופות

אופן ההכנה

  • לפרוס את השום
  • לסחוט את הלימונים למיץ
  • לקצוץ את הפטרוזיליה
  • לטגן את כרעי העוף במעט שמן
  • להוסיף שום, כורכום, פלפל שחור, מלח
  • להוסיף כוס מים רותחים
  • לבשל על להבה נמוכה במשך 10 דקות
  • להוסיף מיץ לימור, פטרוזיליה
  • להנמיך את הלהבה ולבשל במשך 50 דקות
  • לטרוף את הביצים, לתבל במלח ופלפל
  • 10 דקות לפני סוף הבישול לשפוך את הביצים לסיר העוף
  • לבשל במשך 5 דקות נוספות

טיפ של אלופים

עוד מהמתכונים שלי