עיג'אה - קציצות ירק תמניות עם התבלין הסודי של ברכה

קציצות ירק תמניות, שאוכלים בשישי צהרים ומלאות בהמון ירוקים, שכיף לאכול לצד חלה טריה
מנה ראשונה

מצרכים

 

  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 צרור כוסברה
  • 2 חבילה בצל ירוק
  • 5 חבילה שמיר
  • 1 כרישה
  • 1 חבילת עלי מנגולד (רק החלק הירוק)
  • 8 ביצים בגודל L
  • 5 כוס פירורי לחם
  • שמן לטיגון חצי עמוק
  • 1 כף גסוסה גדושות גסוסה
  • 1כף שטוחה אבקת מרק עוף
  • 1 כפית שטוחה מלח

אופן ההכנה

  • שוטפים וקוצצים את הכל הירק לחתוך קטן יחסית אבל לא “טחון”
  • מכניסים לקערה גדולה את כל הירק ומוסיפים את הביצים ומערבבים
  • מוסיפים את התבלינים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה
  • מוסיפים את פירורי הלחם. במידה והעיסה נוזלית מידי ניתן להוסיף עוד חצי כוס פירורי לחם עד לקבל מרקם יציב אבל לא חזק מידי
  • במחבט טיגון/טפלון מחמיים שמן. כאשר השמן רותח לוקחים בכף מרק עיסה ובעזרת כף נוספת מורידים לשמן ומבטחים מעט במידת הצורך
  • מטגנים עד להזהבה בשני הצדדים
  • מעבירים לנייר סופג/רשת.
  • בתאבון

טיפ של אלופים

  • אוכלים עם חלה טריה ביום שישי (ברכה מרשה גם בפיתה/לאפה) עם מעט סחוג. למי שרוצה ניתן לשבלב בצד תוספת של יוגורט/שמנת חמוצה

עוד מהמתכונים שלי