"פְרֵנָה" לחם חם ומתפצפץ

“פְרֵנָה” בערבית מרוקאית הוא מתכון ללחם המרוקאי המסורתי שאותו נהגו לאפות בתנור השכונתי או הביתי, שעל תחתיתו היו מונחים חלוקי נחל. הלחם הוא בעל קרום רך ופנים בשרני וספוגי, טעים מאוד ומתאים במיוחד ל “ניגוב” בארוחות, עם הרבה רוטב בשילוב מנצח של חמאה ודבש, מלוח ומתוק, יחד עם ביצים עלומות. זהו לחם בית שהיה מאכל מפנק ומנחם מבית אמא.
60 דקות
מנה ראשונה

מצרכים

  • 100 גרם שמרים טריים
  • 1 ק”ג קמח
  • 1 כפית מלח
  • 3 כוסות מים פושרים
  • 1 כף שמן
  • 6 ביצים עלומות

אופן ההכנה

  • לערבב את השמרים, הקמח, המלח, והמים
  • ללוש בידיים ללא הרף במשך חמש דקות
  • לכסות במגבת ולהתפיח במשך 40 דקות
  • ללוש שוב במשך חמש דקות בידיים
  • לתת לבצק לתפוח במשך שלושים דקות בקערה מכוסה במגבת
  • לשמן את הידיים, לחלק את הבצק לשניים
  • לעצב עיגול בקוטר של פיתה
  • לשטח את הלחם כדי שיהיה גם בעובי של פיתה
  • להכניס לתבנית ולהתפיח במשך עשר דקות
  • מכניסה את הבצק לאפייה בטאבון(!)
  • להרטיב מעט את הידיים במים ולהשפריץ מים לתוך התנור, כדי ליצור לחות
  • לאפות במשך 15 דקות
  • להגיש עם דבש וחמאה יחד עם ביצים עלומות

טיפ של אלופים

* אפשר לאפות את הלחם בתנור אפייה, אבל האפייה בטאבון מעניקה ללחם מרקם וארומה מיוחדים, לא כמו בתנור אפייה ביתי

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר