קובה סלק ארצישראלי של תיקי

קציצות סולת במילוי בשר במרק סלק
60 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 2 כוסות סולת
  • 1 כוס מים
  • 3 כפות שמן
  • 1 כפית מלח שטוחה
  • 250 גרם חזה עוף טחון
  • 250 גרם בשר בקר טחון
  • קורט בהרט
  • 3 סלקים
  • 1 בצל

אופן ההכנה

  • מערבבים את הסולת, השמן והמים בקערה עד לקבלת עיסה רטובה ודביקה
  • קוצצים את הבצל
  • בקערה נפרדת מערבבים את הבצל עם הבשרים והבהרט
  • יוצרים עיגולים מבלילת הבצק ומשטחים כל אחד על כף היד, במרכז כל עיגול שמים כף ממלית הבשר וסוגרים היטב ומניחים בצד
  • בינתיים, חותכים את הסלקים לחתיכות גדולות ושמים בסיר עם מים ומביאים לרתיחה. את המרק מתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם
  • כשהמרק רותח מכניסים את קציצות הקובה ומבשלים לכחצי שעה

טיפ של אלופים

“רצוי להגיש לצד אורז לבן”

עוד מהמתכונים שלי