מלפוף - הבקלאווה של העירקים

איריס זוכרת את היטב את המלפוף מילדותה. סבתה נהגה להכין את הממתק באופן קבוע, ולאכול אותו באופן יום-יומי (כמו ביסקוויטים לדבריה)
60 דקות
קינוח

מצרכים

מלפוף: 

  • בצק פילו
  • 150 גר חמאה 
  • 200 גר שקדים קלופים 
  • 200 גר פיסטוקים קלופים 
  • חצי כוס סוכר 
  • רבע כפית הל טחון 

סירופ: 

  • כוס סוכר 
  • כוס מים
  • חצי לימון סחוט

אופן ההכנה

  • מחממים תנור 180 מעלות.
  • במעבד מזון מרסקים את השקדים והפיסטוק ומניחים בקערה עם הסוכר. מערבבים.
  • ממיסים חמאה במיקרו במשך דקה.
  • פורסים עלה פילו על השיש מורחים חמאה מקפלים לחצי חותכים את המחצית לחצי עם סכין.
  • מפזרים כף גדושה מהמלית על הצד הקצר של העלה.
  • מקפלים 1 ס”מ מצד ימין ומצד שמאל ומגלגלים סיגר מהודק.
  • מניחים את כל המלפופים המגולגלים בתבנית עם נייר אפיה משומן.
  • מורחים את יתרת החמאה מעל.
  • אופים במשך 30 דקות. עד להזהבה.

    במקביל מכינים את הסירופ:
  • מרתיחים בסיר את המים, הסוכר ומיץ הלימון. ממש לדקה עד שהסוכר נמס.
  • טובלים כל מלפוף בסירופ ומניחים
  • אותם על צלחת הגשה. 

 

 

טיפ של אלופים

חשוב שהמלפוף יהיה דק וארוך. להתאפק עם הנשנוש עד שמתקרר.

עוד מהמתכונים שלי