הכירו אותנו
האנשים והמתכונים
האנשים
המתכונים
שיתופי פעולה
כתבו עלינו
צרו קשר
ספר מתכונים
Menu
הכירו אותנו
האנשים והמתכונים
האנשים
המתכונים
שיתופי פעולה
כתבו עלינו
צרו קשר
ספר מתכונים
בואו לקחת חלק
לפרטים והרשמה
מעוניינים בשיתוף פעולה
Menu
בואו לקחת חלק
לפרטים והרשמה
מעוניינים בשיתוף פעולה
מתכונים
Search for:
Search for:
מלפוף - הבקלאווה של העירקים
איריס זוכרת את היטב את המלפוף מילדותה. סבתה נהגה להכין את הממתק באופן קבוע, ולאכול אותו באופן יום-יומי (כמו ביסקוויטים לדבריה)
60 דקות
קינוח
Previous
Next
מצרכים
מלפוף:
בצק פילו
150 גר חמאה
200 גר שקדים קלופים
200 גר פיסטוקים קלופים
חצי כוס סוכר
רבע כפית הל טחון
סירופ:
כוס סוכר
כוס מים
חצי לימון סחוט
אופן ההכנה
מחממים תנור 180 מעלות.
במעבד מזון מרסקים את השקדים והפיסטוק ומניחים בקערה עם הסוכר. מערבבים.
ממיסים חמאה במיקרו במשך דקה.
פורסים עלה פילו על השיש מורחים חמאה מקפלים לחצי חותכים את המחצית לחצי עם סכין.
מפזרים כף גדושה מהמלית על הצד הקצר של העלה.
מקפלים 1 ס”מ מצד ימין ומצד שמאל ומגלגלים סיגר מהודק.
מניחים את כל המלפופים המגולגלים בתבנית עם נייר אפיה משומן.
מורחים את יתרת החמאה מעל.
אופים במשך 30 דקות. עד להזהבה.
במקביל מכינים את הסירופ:
מרתיחים בסיר את המים, הסוכר ומיץ הלימון. ממש לדקה עד שהסוכר נמס.
טובלים כל מלפוף בסירופ ומניחים
אותם על צלחת הגשה.
טיפ של אלופים
חשוב שהמלפוף יהיה דק וארוך. להתאפק עם הנשנוש עד שמתקרר.
עוד מהמתכונים שלי
מנה עיקרית
מדיאס - סירות קישואים ממולאות בשר
מנת קישואים טעימה במיוחד עם בשר, ברוטב עסיסי וחמצמץ
120 דקות
שיתוף
מנה ראשונה
ערוק עיראקי אותנטי
מנה מסורתית עוד מבית הוריה של איריס בעיראק. במשך עשרות שנים המנה הייתה מאד אהובה על בני הבית בכלל, ועל איריס בפרט.
30 דקות
שיתוף