ערוק עיראקי אותנטי

מנה מסורתית עוד מבית הוריה של איריס בעיראק. במשך עשרות שנים המנה הייתה מאד אהובה על בני הבית בכלל, ועל איריס בפרט.
30 דקות
מנה ראשונה

מצרכים

  • 1 בצל גדול
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 צרור בצל ירוק
  • 1 צרור עירית
  • 150 גר’ עוף טחון
  • 150 גר’ בשר טחון
  • 6 כפות גדושות קמח תופח
  • 8 ביצים
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף כמון
  • 1 כף כורכום
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כף סילאן
  • שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה

  • קוצצים דק דק דק את הבצל, הפטרוזיליה, הבצל הירוק והעירית ומניחים בקערה גדולה
  • מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים
  • מערבבים היטב ביד – לא בכף, כדי להרגיש את המרקם ולפזר טוב את כל המרכיבים.
    המרקם של התערובת צריך להיות נוזלי יחסית – לא יבש וקשה כמו של קציצות. מרקם שמצריך למזוג את התערובת בעזרת כף.
  • מחממים מחבת על אש גבוהה
  • מוסיפים שמן למחבת בגובה 2-3 ס”מ
  • כשהשמן חם מוזגים כף מהתערובת לכל לביבה ומטגנים צד אחד – עד לגוון חום עמוק
  • הופכים לצד השני וממשיכים לטגן היטב עד גוון חום
  • הטיפ של איריס לטיגון: חשוב לטגן טוב טוב עד שמתקבל צבע חום, כי בתערובת יש בשר שחשוב לבשל אותו היטב וגם כי זה נותן טעם אחר ללביבה
  • מוציאים בזהירות מהמחבת לקערה עם נייר סופג וממנה לצלחת הגשה.
  • מומלץ לאכול בטמפרטורת החדר. לא חם ישר מהטיגון.
    בתיאבון!

טיפ של אלופים

הטיפ של איריס לטיגון: חשוב לטגן טוב טוב עד שמתקבל צבע חום, כי בתערובת יש בשר שחשוב לבשל אותו היטב וגם כי זה נותן טעם אחר ללביבה. מומלץ לאכול בטמפרטורת החדר. לא חם ישר מהטיגון. בתיאבון!

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר