מלפוף - הבקלאווה של העירקים

איריס זוכרת את היטב את המלפוף מילדותה. סבתה נהגה להכין את הממתק באופן קבוע, ולאכול אותו באופן יום-יומי (כמו ביסקוויטים לדבריה)
60 דקות
קינוח

מצרכים

מלפוף: 

  • בצק פילו
  • 150 גר חמאה 
  • 200 גר שקדים קלופים 
  • 200 גר פיסטוקים קלופים 
  • חצי כוס סוכר 
  • רבע כפית הל טחון 

סירופ: 

  • כוס סוכר 
  • כוס מים
  • חצי לימון סחוט

אופן ההכנה

  • מחממים תנור 180 מעלות.
  • במעבד מזון מרסקים את השקדים והפיסטוק ומניחים בקערה עם הסוכר. מערבבים.
  • ממיסים חמאה במיקרו במשך דקה.
  • פורסים עלה פילו על השיש מורחים חמאה מקפלים לחצי חותכים את המחצית לחצי עם סכין.
  • מפזרים כף גדושה מהמלית על הצד הקצר של העלה.
  • מקפלים 1 ס”מ מצד ימין ומצד שמאל ומגלגלים סיגר מהודק.
  • מניחים את כל המלפופים המגולגלים בתבנית עם נייר אפיה משומן.
  • מורחים את יתרת החמאה מעל.
  • אופים במשך 30 דקות. עד להזהבה.

    במקביל מכינים את הסירופ:
  • מרתיחים בסיר את המים, הסוכר ומיץ הלימון. ממש לדקה עד שהסוכר נמס.
  • טובלים כל מלפוף בסירופ ומניחים
  • אותם על צלחת הגשה. 

 

 

טיפ של אלופים

חשוב שהמלפוף יהיה דק וארוך. להתאפק עם הנשנוש עד שמתקרר.

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר