סלוף

פיתה תימנית
שעה וחצי
מנה ראשונה

מצרכים

 

  • 1 קילו קמח קילו קמח לבן מנופה 
  • 2 כפות שמרים יבשים 
  • 2 כפות סוכר 
  • 1 כף גדושה מלח
  • 3-4 כוסות מים פושרים 
  • סיר גריל

 

אופן ההכנה

  • לערבב את הרכיבים היבשים 
  •  למזוג 3-4 כוסות מים פושרים
  • הבצק צריך להיות דביק
  • לכסות לתת לו לנוח 10 דקות 
  • אחרי שהבצק תופח לעבד אותו בתנועות קיפול בתוך הקערה
  • לחלק את הבצק לכדורי טניס , יוצאים בערך 12 כדורים 
  • לפזר קמח על מגש גדול  
  • לשים את כדורי הבצק על המשטח המקומח
  • בנתיים לחמם סיר גריל על הגז והמכסה מחובר לחשמל
  • את הכדור הראשון לשטח בין 2 כפות הידיים ולהניח אותו בתוך הסיר גריל ולכסות. מלמטה הוא נאפה על הגז ומלמעלה עם המכסה, לבדוק שלא נשרף, לאפותכמה דקות

 

טיפ של אלופים

ישר כשמוציאים את הפיתה מהגריל כשהיא עוד חמה למרוח עליה חמאה או חמאה ודבש ולגלגל ולאכול 

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר