הקיטשירי שמזכיר את הילדות

תבשיל אורז ועדשים אדומות שהנכדים אוהבים
כשעה
מנה עיקרית

מצרכים

  • 1 כוס אורז לבן
  • 3/4 כוס עדשים אדומות
  • 4-5 שיני שום גדולות מרוסקות
  • מעט שמן
  • תבלינים-כפית כמון ,כפית כורכום ,כפית מלח.
  • כוס וחצי מים על כל כוס מתערובת האורז עדשים.

אופן ההכנה

  • לשטוף אורז ועדשים ולהשרות במים ל5 דקות-לסנן לאחר ההשריה.
  • לחמם שמן בסיר
  • להוסיף לתערובת האורז מעט שמן ,כורכום ומלח
  • לערבב היטב, ולהוסיף את התערובת לסיר עם השמן החם,לערבב מעט
  • להוסיף את המים,להרתיח  ולהוריד את האש
  • לבשל כ20 דקות על אש קטנה עם מכסה סגור
  • במחבת נפרד לטגן את השום המרוסק עם מעט שמן וכמון עד להזהבה של השום
  • כשהאורז מוכן לשפוך עליו את השום המטוגן, לערבב היטב ובעדינות
  • לסגור ולחכות כ15 דקות
  • להגיש חם

טיפ של אלופים

אפשר להוסיף יוגורט/שמנת או ביצת עין על המנה.

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר