מרק הבמיה האגדי של סבא דוד

מרק במיה עם בשר הודו
90 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 2 בצל
  • צרור עלי סלרי
  • צרור עלי סלק (מנגולד)
  • 1 כרישה
  • 500 גרם בשר הודו
  • 3 עגבניות
  • 5 שיני שום
  • 1 קופסה גדולה של רסק עגבניות
  • 1 כפית קינמון
  • 2 שקיות במיה קפואה
  • 1 כף אבקת מרק בצל
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1 חבילת קובה קפוא
  • קורט בהרט
  • קורט תבלין לתיבול עוף

אופן ההכנה

  • קוצצים את הבצלים, הסלרי ואת עלי הסלק (המנגולד), רק את החלק הירוק בכרישה ומעט מהלבן
  • מטגנים את הבצלים בסיר עם שמן, מוסיפים כורכום, פלפל שחור, בהרט ותבלין לתיבול עוף
  • מוסיפים אל הבצל את הבשר ומערבבים
  • לאחר מספר דקות מוציאים את הבשר ומוסיפים אל הסיר את שיני השום ואת העגבניות (חתוכות), מערבבים ומוסיפים את רסק העגבניות וכפית הקינמון
  • אחרי כ-5 דקות מחזירים את הבשר אל הסיר ומערבבים הכל יחד
  • מוסיפים מעט מים אל הסיר, את הירוקים שחתכנו קודם לכן ואת הבמיה
  • לאחר מספר דקות מוסיפים את אבקות המרק ואת חבילת הקובה
  • מוסיפים מים עד שיגיעו קרוב לשפת הסיר ומבשלים עד שהקובה צפים

טיפ של אלופים

“מומלץ הרבה תיבול. לצד המרק מומלץ לאכול גם את האורז”

עוד מהמתכונים שלי