מרק הבמיה האגדי של סבא דוד

מרק במיה עם בשר הודו
90 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 2 בצל
  • צרור עלי סלרי
  • צרור עלי סלק (מנגולד)
  • 1 כרישה
  • 500 גרם בשר הודו
  • 3 עגבניות
  • 5 שיני שום
  • 1 קופסה גדולה של רסק עגבניות
  • 1 כפית קינמון
  • 2 שקיות במיה קפואה
  • 1 כף אבקת מרק בצל
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1 חבילת קובה קפוא
  • קורט בהרט
  • קורט תבלין לתיבול עוף

אופן ההכנה

  • קוצצים את הבצלים, הסלרי ואת עלי הסלק (המנגולד), רק את החלק הירוק בכרישה ומעט מהלבן
  • מטגנים את הבצלים בסיר עם שמן, מוסיפים כורכום, פלפל שחור, בהרט ותבלין לתיבול עוף
  • מוסיפים אל הבצל את הבשר ומערבבים
  • לאחר מספר דקות מוציאים את הבשר ומוסיפים אל הסיר את שיני השום ואת העגבניות (חתוכות), מערבבים ומוסיפים את רסק העגבניות וכפית הקינמון
  • אחרי כ-5 דקות מחזירים את הבשר אל הסיר ומערבבים הכל יחד
  • מוסיפים מעט מים אל הסיר, את הירוקים שחתכנו קודם לכן ואת הבמיה
  • לאחר מספר דקות מוסיפים את אבקות המרק ואת חבילת הקובה
  • מוסיפים מים עד שיגיעו קרוב לשפת הסיר ומבשלים עד שהקובה צפים

טיפ של אלופים

“מומלץ הרבה תיבול. לצד המרק מומלץ לאכול גם את האורז”

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר