כוכי (אטואל) עלתה לארץ עם משפחתה בשנת 1957 בגיל 19 מהעיירה אפללו, בצפון אלג’יר. היא עבדה מגיל 13 כדי לעזור למשפחה לעבור את תקופת הצנע. בצעירותה עסקה כרוקחת באלג’יר, כעובדת ניקיון בבתי מלון – ובגלל יופייה הפכה למלצרית באותו המלון. השנה הראשונה בארץ זכורה לה כשנה קשה ומלאת שינויים, והעלייה לא הייתה לה קלה. לאחר שהתאקלמה הקימה בית ומשפחה ברמת גן. כיום, יש לה כבר נכדים ונינים, ועל אף שארבעת ילדיה גרים רחוק ממנה, הם משתדלים לבוא לבקר אחת לשבוע וגם היא מבקרת אותם הרבה
מגיל 15 החלה הסקרנות במטבח עם כי היא מציינת שרוב המאכלים מילדותה של הם ״אוכל עוני״ כי בכפר באלג׳יריה לא היה אוכל בשפע: ירקות קטפו מהאדמה, והתרנגולות שגידלה המשפחה היו שמורות רק לחגים.
אוכל בשבילה זה שמחה, הזדמנות להעניק אהבה ומסמל גם “שובע” במלוא מובן המילה ואיחוד של כל בני המשפחה. כיום מבשלת אטואל לעצמה ולסובבים אותה, ומלבד זאת גם מוצאת זמן ללמוד משחק!
את התבלין הסודי אמה למדה מהערביות בעיר והייתה לוקחת את כל העשבים ומייצרת את התערובת בעצמה לפי מידה שנמדדה בעין וביד חפנה והעבירה את המתכון אל ביתה. התבלין נקרא בפי הערבים “דואה אל ערבייאת” שזה בעברית, תרופת הערבים. היהודים קראו לזה “דואה אל חלאא”.
.טיפ לחיים: להיות שמחים ולא לוותר גם כשהחיים קשים. לחיות טוב ולאהוב.
לפרטים והזמנות של התבלין הסודי שלי ניתן לשלוח הודעה בוואטאפ למספר: 052-6454455