אסייה נולדה ב-1948 באתיופיה, הגיעה ארצה במסגרת ‘מבצע שלמה’ יחד עם בעלה מהרט ועשרת ילדיה. כיום ילדיה הקימו משפחות משלהם ולזוג תשעה נכדים.
האוכל הוא מרכז החיים בבית משפחת אברהם ומאחד את כולם, בארוחות משפחתיות, בשבתות ובחגים.
אסייה רוקחת תבלינים מיוחדים ומכינה מגוון רחב של תבשילים. היא תמיד נותנת חשיבות להכנת התבשילים האהובים לכל אחד מילדיה ובעיקר בשבת.
את אהבתה לבישול והמיומנויות שרכשה, רכשה אסייה מאימה ומדודותיה, ומספרת שבכל ילדותה משפחתה לימדה אותה את החשיבות בעצמאות ולדאוג לעצמך, בין אם זה בהכנת אוכל או איך לרפא חולי ופציעות בעזרת צמחים.
חוץ מבישול, אסייה נהנית ללכת למתנ”ס ולהיפגש עם חברים.