אפיו - סלט סלרי וגזר בטעם לימוני חמצמץ

אפיו הוא סלט מסורתי מארצות הבלקן, שעשוי משורש סלרי מוחמץ וגזר כבוש, פשוט וקל להכנה וטעמו מרענן ומקפיץ. נהוג להגיש אותו בארוחות חג.
40 דקות
סלטים

מצרכים

  • 1 ראש סלרי + העלים
  • 4 גזרים
  • 4 לימונים
  • 3-4 שיני שום
  • מיץ מ 2 לימונים
  • ½ כפית מלח
  • 1-2 כפות שמן
  • מים

 

  • לאוהבי טעם חמוץ-מתוק ניתן להוסיף לרוטב 1 כף סוכר

אופן ההכנה

  • לשטוף היטב את ראש הסלרי והעלים
  • לקצוץ את העלים לגודל בינוני
  • לקלף את ראש הסלרי, לחתוך לפרוסות ולהשרות במיץ לימון
  • לקלף את הגזר ולחתוך לעיגולים
  • לקלף את ראשי השום ולחתוך לעיגולים קטנים
  • בסיר עם מים בגובה הגזר לבשל את הגזר והשום בישול חלקי
  • לבדוק את הגזר עם מזלג שהתרכך מעט
  • להוסיף לסיר את הסלרי ולהמשיך לבשל במשך חמש דקות בערך
  • להקפיד שהירקות רכים ועדיין קשיחים
  • להוסיף לסיר את עלי הסלרי, מלח, מיץ מחצי לימון
  • לבשל על להבה נמוכה במשך חמש עד עשר דקות
  • להעביר לכלי זכוכית וכשמתקרר לאחסן במקרר

 

*המלצה להגשה: לעטר את הסלט בעלי ובגבעולי סלרי טריים חתוכים גס

טיפ של אלופים

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר