- לשטוף היטב את ראש הסלרי והעלים
- לקצוץ את העלים לגודל בינוני
- לקלף את ראש הסלרי, לחתוך לפרוסות ולהשרות במיץ לימון
- לקלף את הגזר ולחתוך לעיגולים
- לקלף את ראשי השום ולחתוך לעיגולים קטנים
- בסיר עם מים בגובה הגזר לבשל את הגזר והשום בישול חלקי
- לבדוק את הגזר עם מזלג שהתרכך מעט
- להוסיף לסיר את הסלרי ולהמשיך לבשל במשך חמש דקות בערך
- להקפיד שהירקות רכים ועדיין קשיחים
- להוסיף לסיר את עלי הסלרי, מלח, מיץ מחצי לימון
- לבשל על להבה נמוכה במשך חמש עד עשר דקות
- להעביר לכלי זכוכית וכשמתקרר לאחסן במקרר
*המלצה להגשה: לעטר את הסלט בעלי ובגבעולי סלרי טריים חתוכים גס