בקערה נפרדת מערבבים כוס מים עם 3 חלבונים עד שנוצר במים מעט קצף
מרכיבים את הבינטאז’: טובלים את הידיים בקמח מצה ולוקחים כדור פירה. משטיחים את הכדור למעין “צלחת” ושמים במרכז חתיכת ביצה קשה ומתערובת העוף. מקפלים את “צלחת” תפוח האדמה סביב המילוי כך שנוצר כדור פירה ממולא
טובלים את כדורי הפירה הממולאים בקמח מצה
טובלים את כדורי הפירה עם קמח המצה במים ומעבירים למחבת לטיגון בשמן יחסית עמוק עד שהם משנים את צבעם לחום והופכים לפריכים
מכינים את האורז עם הרוטב:
מטגנים כוס אורז במעט שמן ומוסיפים כורכום, קינמון, מלח ופלפל. מוסיפים נוזל מרק עוף (על כל כוס אורז שמים כ2.5 כוסות נוזל מרק) ומבשלים כ-20 דק’ עד שהמים מתאדים.
הרוטב: מטגנים בצל קצוץ, פטרוזיליה, שמיר וראש סלרי ושמים בסיר להמשך בישול עם עוף חתוך לקוביות, כורכום, קינמון מלח ופלפל שחור. מוסיפים חצי כוס מים, פול ואפונה ומבשלים את הכל ביחד עד שהמים מתאדים
טיפ של אלופים
לוקחים צלחת ושמים עליה אורז צהוב, מעליו את הרוטב המבושל ולצדם כדורי בינטז’, אוכלים ונהנים.