הממולאים של בשמת

קישואים ממולאים באורז, מנה פרווה.
180 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

  • 1 וחצי כוסות אורז שעבר חצי בישול
  • רבע כוס שמן
  • 3 שינים שום כתושות
  • קצת כרפס
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 עגבניה מגורדת
  • מלח כפית
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף סוכר
  • רבע כפית כורכום
  • פלפל שחור רבע כפית
  • 1 לימון קטן סחוט
  • 1 קופסא רסק עגבניות (100 גרם)
  • נענע יבשה
  • 2 כוסות מים למילוי
  • עוד שום כתוש אחד
  • עוד רבע כפית פפריקה ורבע כפית מלח

אופן ההכנה

לרוטב-

לחמם את השמן על אש בינונית, להוסיף את הבצל ולטגן כרבע שעה על אש בינונית ואז להוסיף את הכרפס ואת השום ולטגן כדקה עד שמריחים ריח של שום. להוסיף את הרסק, הפפריקה, הסוכר והמלח, לערבב מעט ולהוסיף את המים. להביא את הרוטב לרתיחה, לכבות את האש, לכסות ולהניח את הסיר בצד.

בקערה להוסיף את כל החומרים שצריך למילוי- האורז, לימון סחוט, עגבנייה, נענע יבש, שום, פפריקה, כורכום, וקצת מלח ופלפל שחור. לערבב את כל החומרים ואז לקחת כל פלפל ולמלא אותו.

לשים את הפלפלים בסיר ולמלא במים עד שלושת רבע מגובה הפלפלים ולהרתיח. לאחר שרותח לכסות את הסיר ולהשאיר על אש קטנה לבערך שעתיים עד שהפלפלים רכים.

טיפ של אלופים

בזמן הבישול מידי פעם למזוג על הפלפלים את הרוטב מהסיר ובחצי שעה האחרונה להסיר מכסה

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר