קדירת בקר עסיסית ועשירה. למעשה הספוריטו הינה שיטת בישול איטית, אשר מתחילה בטיגון בנפרד של תפוחי האדמה.
3 שעות
מנה עיקרית
Previous
Next
מצרכים
1 ק”ג נתח מספר 6, חתוך לקוביות בגודל 7 ס”מ
שמן קנולה 2 כפות
3 בצלים בגודל בינוני קצוצים גס
3 שיני שום קלופות חתוכות גס לחצאים
כפית כורכום 1
5 יחידות פלפל אנגלי שלם
2 כפות פלפל שחור טחון
8 תפו”א, מקולפים וחתוכים לאורך לשמיניות (בסגנון פוטטוס WEDGES)
1 כף מלח
אופן ההכנה
משרים את הבשר החתוך במים קרים כחצי שעה ולשטוף במים זורמים היטב.
מחממים היטב שמן בסיר רחב ועבה, צורבים את חתיכות הבשר לסגירה ראשונית.
מוציאים את הבשר כשהוא צרוב ומניחים במסננת.
על בסיס השומן שבסיר מטגנים את הבצלים עם שיני השום.
מחזירים לסיר את הבשר, חצי כוס מים, כורכום, פלפל אנגלי, פלפל שחור טחון ונותנים לבשר להתבשל בשנית למשך שעה וחצי – שעתיים על אש נמוכה.
במקביל לבישול הבשר מטגנים את תפוחי האדמה בשמן עמוק מצד לצד, עד שהם שזופים מאוד מכל הצדדים ומעבירים לקערה, מומלץ לחלק את פעולת הטיגון לכמה מקצים, לפי המקום בסיר.
אחרי שהבשר מבושל מוסיפים מלח ובודקים את מרקם הבשר- שאכן התרכך ונעים לאכילה.
מוסיפים את תפו”א לסיר עם הבשר, מקפיצים יחד ומבשלים על אש קטנה למשך רבע שעה.