חטיף” לבבות עוף תימני” שמכינים כשרוצים לארח את החברים לערב שכולו אהבה אלכוהול ונשנושים
מנה ראשונה
Previous
Next
מצרכים
1 ק”ג לבבות עוף
3 בצלים גדולים
1 ראש שום
שליש כוס שמן
2 כפות גדושות גסוסה
1 כף חוואיג’ למרק
1 כפית מלח
ניתן הוסיף פלפל חריף גרוס – להוספת פיקנטיות
אופן ההכנה
חותכים את הלבבות באמצע ולאורך ומנקים תחת מים זורמים ומנחים במסננת בצד
מקלפים את הבצל וחותכים אותו לקוביות בינוניות
מקלפים את השום ופורסים לפוסות דקות
לקוחים מחחבת עמוקה/סוטאז’ ומחממים את השמן, כשהשם חם מוסיפים את הלבבות החצויים ומטגנים תוך כדי ערבוב מפעם לפעם עד לקבלת צבע אפרפר.
מוסיפים את הבצל למחבת עם הלבבות, ונותנים להם 5-7 דק לטיגון יחד תוך כדי ערבוב עד שהבצל נהיה שקוף
מוסיפים את השום שחתכנו, מערבבים מעט, מכסים את הסיר ומבשלים על בסיס הנוזלים הקיימים על להבה נמוכה למשך 20 דק. במדיה ורואים שחסר מים מוסיפים רבע כוס מים רותחים.
נועצים מזלג בלבבות ורואים אם הם כמעט מוכנים, אז מתחילים לתבל עם הגסוסה והחוואיג’.