מקרוד ששרה למדה להכין מאמא ומחמותה, כפי שהיו מכינים בג’רבה וגם בישראל. לפי המסורת מטגנים אותן, ובארץ לפעמים אופים ולא מטגנים. את המקרוד מכינים בשמחות כמו חתונה, חגים ובעיקר בפורים למשלוחי מנות.
60 דקות
קינוח
Previous
Next
מצרכים
1 ק”ג סולת
1 חבילת מחית תמרים
2 כוסות שמן
גרידת תפוז לפי הטעם
קליפת תפוז לפי הטעם
חצי כפית קינמון
סודה לשתייה 1 כפית
1 כוס סוכר
1 כוס מים
1 לימון סחוט
קליפת תפוז מיובש
אופן ההכנה
שמים בקערה סולת, סודה לשתיה, קינמון, קליפת תפוז, שמן ומים וערבבים עד לקבלת בצק ונותנים לו לנוח 10 דקות
פותחים מחית תמרים במחבת עם קינמון וקליפת תפוז
מחלקים את הבצק ל-5 כדורים ופותחים כל כדור למלבן
עליו מורחים ממחית התמרים שפתחנו ומגלגלים לרולדה
חותכים כל רולדה לפרוסות אלכסוניות ועושים עיטור עם סכין
מטגנים כל חתיכה בשמן עמוק ולאחר מכן טובלים בסירופ שהכנו בסיר נפרד מסוכר, מים, לימון וקליפת תפוז