עלי גפן ממולאים באורז

מתכון משפחתי שעבר מדור לדור, שאסתר חג’ג’ מכינה במיוחד לבעלה, ישראל
90 דקות
מנה עיקרית

מצרכים

למילוי:

  • 2 בצלים לבנים גדולים
  • חצי כוס אורז
  • כף מלח 1
  • רבע כף פלפל שחור

לעלי הגפן:

  • 50 עלי גפן
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

למילוי:

  • מטגנים עד שקיפות את הבצל
  • לאחר מספר דקות מוסיפים את האורז ומתבלים במלח ופלפל

לעלי הגפן:

  • פורסים את עלי הגפן 
  • מתחילים למלא את עלי הגפן עם כף אחת מהמילוי במרכזם 
  • מגלגלים את עלי הגפן
  • את עלי הגפן המוכנים מסדרים בסיר בשכבות
  • מוסיפים לסיר מעט שמן ומים ומבשלים עוד מספר דקות על אש גדולה-בינונית

טיפ של אלופים

 אופן הגלגול של עלי הגפן תלוי במעיכת המילוי לפני תחילת הגלגול

עוד מהמתכונים שלי

לפני שאתם סוגרים...

ספר המתכונים שלנו יצא לאור

600x600 2

את כל המתכונים והסיפורים האישיים שמאחוריהם קיבצנו לספר אחד

* כל ההכנסות יועברו למיזם וירוממו את רוחם של הקשישים

מעוניינים בשיתוף פעולה
לפרטים והרשמה
מעוניינים לתרום

התרומה שלכם חשובה לנו!

בזכות התרומה שלכם נוכל לממן סלי מזון לקשישים, להפיק
ערב סיום מרגש לקשישים ולמתנדבים יחדיו בליווי מזכרת שמחממת את הלב.

בחרו את השווי אותו אתם מעוניינים לתרום:

coffee 1

6 ש”ח

breakfast 1

42 ש”ח

soup 1

74 ש”ח

romantic-dinner 1 (1)

128 ש”ח

סכום אחר